annicaj

Senaste inläggen

Av Annica - 5 november 2017 20:43

Lasse hämtade dotter och alla djuren i fredags. Annas bil är inte ok. Middag och idol-sällskap.
På lördag fm åkte båda barnen och jag till Birsta och shoppade. Jätteroligt. Lasse var hemma i lugn och ro.

Kvällen tillbringade vi med goda vänner. Fick smaka supergod pumpasoppa med nybakat bröd. Lyx. Sen trevlig kväll.

Idag fick jag med mig Jennifer på långpass. Det blev 12.5 km. Inte fort men det blev av. Så nu är #mized-pass 15/15 avklarat.

Efter dusch och fika målade vi på första omgången färg i köket. En mycket ljus cremegul. Det kommer att bli mina färger i köket nu. Till slut. En omgång lack till på panelen också, sedan kan vi sätta den. Och få ordningen återställd i köket. Vilket vi båda längtar efter.

På em tog Anna Mazdan och for hem igen. Hon kommer tillbaka på söndag.

Ja lite han vi med denna helg. Och dagsljus fick jag njuta av också. Nu har vi tre hundar och två katter att pyssla om en vecka framöver. Många sängvärmare <3.

Ha en bra vecka!
Hörs.

ANNONS
Av Annica - 29 oktober 2017 19:40

Vaknar. Kliver upp. Hursken- men det är jag alltid på morgnarna. Drar på mig en extra stor varm poncho. Lagar frukost. Fari kommer och vill va nära. Käkar frukost, fryser fortfarande. Tar yllehalsduken och lindar om hunden. Han plockar INTE av sig den. Efter frukosten tar jag en rask promenad med Fari för att få upp värmen. Vi tar en timmes promenad - och blir varm trots isvindarna.
När vi kommer hem är det VARMT. Lasse tog och gjorde rent filtren i luftvärmepumpen. De var gula av slipdamm. Efter det var gjort flödade värmen i huset igen!!! Vilken tur att jag har Lasse <3

Resten av dagen har bi målat på samma projekt men på varsit håll. Lasse har grundmålat väggarna i köket medan jag lackat panelen första varvet i fiskbutiken. Ett steg till mot finalen.

Chaminjongul. Typ. Inte vit! Blir bra när det är färdigt.

Hörs!

ANNONS
Av Annica - 22 oktober 2017 22:00

Sista Mized-passet kvar nr 15. Då slår förkylningen till :(
Bara att kurera och ta nya tag sedan.

I helgen besökte vi Årskogens samlingslokal och tittade på Stig Östmans enmansföreställning "Man tål ju inte vad som helst!". En föreställning om grannsämjan som förbyts i livslång osämja. Och om hur livet ändå rullar vidare....eller börjar om...
Efter föreställningen fikade vi och sedan "efterfestade" vi med soppmiddag hos Conny och Katarina med Monika och Clas. Mycket trevlig natt.

Efter att ha sovit ut så grundmålade jag pärlsponten en andra gång och Lasse slipade och spacklade väggarna i köket en andra gång. Ett steg till.

Nu ska jag gå ut på tomten och spana mot skyn om det är stjärnklart. Det ska ju vara meteorregn i dagarna tre. På med kläder. Sen ska jag sova.
// Hörs.

Av Annica - 6 oktober 2017 20:28

Två gånger - en vana
Nu är jag uppe i löppass nr 10 avverkad. Första gången sedan 1995 eller nått som jag håller i löpningen regelbundet - och helt på egen hand.
Tidigare hade jag hjälp av friskis&svettis ett par gånger i veckan men nu är det 3 mil till närmaste f&s och inga andra springgrupper i närheten vad jag vet. Lite trist. Backträning och långpass är roligare om man är fler.
Men men pannbenet blir också tränat på detta sätt.
Tur att jag har en äkta hälft som ställer upp.
Utan hans goda mat klarar jag mig inte länge. =0D

I kväll plockade vi in alla krukväxter från altanen. Tur att vi har en 4.5m lång fönsterbräda i ett söderfönster. Alla pelargoner och fuchsiorna fick plats där. Kryddväxterna står med bananplantan. Nu får det bli frost, vilket Kan bli i natt om inte havet håller emot ett tag till.

Äntligen fredag kväll. Imorgon hoppas jag på sovmorgon, sol och långpromenad med Asfari. Lasse har sjöräddningsjour så han håller sig nära bilen.
Trevlig helg!

Av Annica - 2 oktober 2017 21:06

Vi har ett gym - 7/24 - som vi kan träna i. Så varför inte utnyttja det?!
Idag blev det ett pass med axlar, skuldror. Mycket tyngre än jag gjort tidigare så det kommer att KÄNNAS imorgon! Bra komplement till löpträningen som jag har fått till ganska bra hittills. Just i kväll var det vilodag på löpschemat och tur är det för det stormar och regnar vågrätt.
Jag var ut till sundan och där drog vågorna rätt upp på stranden. Det gick vitt ända från Jättholmarna och in mot stranden. 20m/s och mycket mer i byarna. Häftigt att titta på från landbacken.

Asfari var ganska nöjd att åka hem efter att ha kollat på havet en stund. Han är inte heller förtjust i blåsten. Jag vågade inte ta vägen genom skogen för träden svajade oroväckande mycket på vissa håll.

Nu gör jag kväll. Hörs.

Av Annica - 27 september 2017 22:24

Då är jag inne på andra arbetsveckan. 7-4 är inte favotiderna men de uppvägs av lediga kvällar och helger - och ett helt gäng trevliga och roliga arbetskamrater. Hoppas jag blir kvar ett tag nu.

På hemmaplan är det fullt med djur en vecka. Diddan och Hill är här medan matte jobbar en vecka. Duffy är också kvar.
Nu under den här veckan har jag fått med Lasse på tre långpromenader med hundarna. Hurra. Det är jag inte bortskämd med. Jag tror att han själv varit nöjd med det också.
I början på september - under semestern - startade jag ett löpprogram. Jag är nu inne på pass 7 av 15. Intervaller och långpass om vart annat. Det är roligt att se att tempo och km ökar lite i sänder. Men jag skyndar långsamt.
Det jag uppskattar med ett program är att när passet är genomfört så är klart oavsett hur om det blev klart på 20 min eller 2 timmar. Och att det ingår vilodagar. Förutom att det finns en början och ett slut.
När jag sprungit själv blir det "mellanmjölk" och det händer inget. Nu blir det tunga pass och långa pass och hårda pass blandat med vilodagar. Och jag börjar se resultat i km och i vilopuls!
Tack Lofsan och Jessica i Träningspodden som inspirerat och tipsat om Mized-appen där programmet finns som start på 5km löpning.
Som träningsmotivation köpte jag nya träningskläder, den bästa träningen är ju den som blir av så:

Det är min ledstjärna just nu.

Hörs!

Av Annica - 11 september 2017 19:57

Del 1. Hemma och målade hus.
Del 2. Chalki 1 vecka.
Del 3. Hemma och möblera och tvätta.

Husbilsvecka. Började med att skjutsa hem Anna och hundarna med övernattnig i Tärnsjö.
Idag började vi med besök på Sadelmakeriskolan. Såg Annas början på dressyrsadel. Mååånga moment kvar innan det är en färdig sadel.

Vi rullade vidare. Först på stor väg. Sedan på små vägar. Sen på stor väg mot bestämt mål. Forshaga. Funderar på dalafjällen.

Får meddelande från Harriet. Hon vill komma till oss när hon ska skjutsa Malin till Wången. Jag kontrar med att vi kanske dyker upp hos dem i veckan.
Så var planerna ändrade.

Regnrusk väder imorgon också. Vi tar en vilodag med läsning och promenader i Forshaga. Kanske stöter vi på Viktor S som går fiskeprogrammet här nu.

Mera läsning nu.
Ha det gott!

Av Annica - 3 september 2017 17:16

3.5 timmar flyg, 40 min taxi. Lunch. 1 tim färja. Så träffade vi Ingrid och Göran. Tsióne mötte vi på flygplatsen på Rhodos.
Panos kom och mötte oss. Lastade väskor, Lasse och Göran på Andreas lilla 3hjuliga lastbil som tog oss till vårt boende. Hm undrar hur vi ska bo???

Inget fel på utsikten! JÖSSES! Vi fick en tvåplans villa! med tre olika uteplatser. Skugga någonstans hela dagen. Noll insyn från grannar med utsikt över hela hamnen och alla resturangerna.
Enkelt och vackert möblerad. Lyx. Med fullt utrustat kök dessutom. Härligt.

Göran följde med oss ner till hamnen igen sedan vi inspekterat villan. På villande promenadvägar slingrade vi oss ner mellan hus och gränder. Shoppade frukostmat och kollade runt lite i byn.
Så började bi "bestigningen" till vår villa. Det är ca 100 trappsteg från hamnen och "hem" eller 1km extra om man vill gå med färre trappsteg.
Efter två dagar var våra lår och vader som timmerstockat. Suck och stön varje gång vi skulle resa oss upp eller ta trappor/backar utför. Aj, aj.
Men se det possitivt, träningsläger!

Väldigt skönt att stretcha muskler i skuggan på baksidan av huset i skuggan där det fläktar skönt.

Vi har kollat in de två stränderna som finns på gångavstånd, ätit oss igenom några resturanger (bara bra mat!), kollat in trevliga pubar och beskådat ett grekiskt bröllop med ca 600 gäster. Jösses vilket kalas! De höll på hela natten i hamnen så INGEN har sovit särskillt hårt i natt. Rätt var det var så small ett kanonskott så alla lättade från underlaget!

Mycket olika Jättebåtar lägger till eller passerar här hela tiden. Lasse trivs med att hålla koll från terrassen.

Nu är det två lata dagar kvar här innan vi börjar färden hemmåt mot Svedala, huset och djuren.
Ha det gott. Det har vi!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Kategorier

Presentation

Länkar

Gästboken

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se