annicaj

Senaste inläggen

Av Annica - 4 juli 2017 22:11

På morgonpromenaden och kvällspromenaden upptäcker jag hur sommaren fortskrider trots (nästan) konstanta temperaturen +12.
Häromdagen hittade jag flera tuvor blommande linneor.

De brukade blomma när jag satt i skogen och kissade på någon utflykt på Jättholmarna. Jo, det var ju då jag satt stilla en stund och såg mig omkring. (Mest efter huggorm ?)

Nu i kväll ser jag en av mina favoritblommor längs vägkanten. Tuvor alldeles rosaröda längs marken. Rödklöver. Så fina att plocka ihop en bidermeyerbukett av. Alldeles rund med någon enstaka prästkrage i också. Så vackra. Jo, trots temperaturen så är det nog sommar.

I trädgården har snart jättevalmon, acklejorna, liljorna och förjät-mig-ej'en snart blommat över. Anisisop och lavendel står på tur.

Hoppas på lite värme snart. Och ledighet. Bara 56 dagar kvar :0)
Hörs.

ANNONS
Av Annica - 15 juni 2017 11:11

Nu är sommarsäsongen i gång. Fiskbutiken har äntligen öppnat. Restaurangen var först ut sedan affärn och nu vi.

Igår morse när jag rastade hundarna kännde jag för första gången att: nu är det sommar i luften. Acceptabel värme så det känns som sommar har äntligen infunnit sig.

Och när sommarn är här och det är sista turen med skolbussen då gör chauffören nått som nog är unikt för landsbygden. Skolbussen stannar inte för att släppa av eleverna. Den kör hela vägen ner till torget i Mellanfjärden. Där stannar den. Alla barnen går till affären och väljer en glass som chauffören bjuder på sedan samlas de i lekparken och mumsar och roar sig en stund. Därefter tar skolbussen dem hem igen.


Hundarna är hemma och tar det lugnt. De sover i vår säng längst in i huset oftast. Igår skrattade jag gott åt dem. Jag cyklade så de hörde inte att jag kom. Jag öppnade ytterdörren. Tyst. Jag gick in i vardagsrummet. Inte ett ljud. jag ropade HÄJ! Då satte sig tre yrvakna upp. Tre yrvakna UFON. Vilka ögon! Vill ni gå UT? DÅ blev det fart på dem.

De kopplar i af av när de är ensamma :)


Lugnt i butiken idag. Två nya restauranger och en camping öppnar i grannskapet idag så det blir väl en lugn dag antar jag, till nygikenheten lagt sig.

Ha en fin dag.

Hörs.

ANNONS
Av Annica - 6 juni 2017 22:19

Har startat program för 5 km-spring i S Health på telefonen. Låg efter ett pass så jag tog hundarna på en långinad och avverkade två pass på raken. Bara promenadpass än så länge.

Hittade en ny funktion i Spring-delen. Dels finns det färdiga pass för kondition eller fettförbränning i olika faser, från nybörjare till högintensivt. Och så kan man lägga till egna pass också som man konpplar ihop själv. Då kan jag ju sno lite ur löparboken av Lofsan och Almenäs och "krydda" programmet med. Det är ju lite tradigt till att börja med när det är mycket powerwalk hela tiden. Jag vill ju springa.

Hundarna fick koppla av i rastgården efter promenaden medan jag trimmade tomten. Fick tillåtelse att "göra vad jag vill" med slänten ner mot "bara-intresserad-av-motorer"-grannen. Så jag körde av så långt bensinen räckte i trimmern.

Husse har bäddat ner sig för han ska upp 5 imorgon. Hundarna sover också. Jag har bara en tid att passa imorgon, men massor som jag ska göras mellan hundinaderna.
Så dax att gå sista med vovsen innan kudden får jobba.
Hörs.

Av Annica - 27 maj 2017 23:51

Frukost hemma i favoritfåtöljen. Det bästa som finns.
For till Fiskbutiken och skurade golv. Ett varv med ajax och skurmaskinen, ett varv med levangen, svabb och vatten och till sist med ångmaskinen. Ändå fick jag inte bort allt. Nu ska golven torka sedan ett varv med målartvätt, torka och sedan är det dags att rolla golvet första varvet. Fiskfett biter in bra.

Eftermiddagen blev det lite hamnföreningspyssel.
Lasse fixade grillmiddag, jag fixade egenodlad sallad till. Så gott med ett glas reoja till.
Målarsuget kröp fram. Får man inte måla golv så får jag väl måla på duk istället då. Det blev starten på ett självporträtt. Skitsvårt - men roligt.

Nu väntar kudden.
Hörs.

Av Annica - 18 maj 2017 21:52

Igår tillbringade jag större delen av dagen i stan. Uppdrag från hamnföreningen avlöste varandra. Hunden var med hela dagen så han var måttligt pigg när vi kom hem.

Idag bestämde jag (eftersom ingen arbetsgivare behövde mig idag) att det blir en utedag.
Började med att brygga en termos kaffe. Packade fika till både mig och hunden. På med regntät jacka och bekväma skor. Tre timmar senare var termosen tömd och vi landade hemma igen efter en dryg mil.

Åt lite lunch. Då kom det besök på gården. Det var Pelle som kom för att ta med sig fiskvagnen. Å där for den!!!! Lovely! Ett skrot mindre på tomten.
När jag ändå var ute så hämtade jag två proppfulla - skittunga - säckar med hästskit. Grävde om landet, rensade ogräs, gödslade, vände ner det, hämtade halm och toppade bädden med det. Gjorde om samma procedur med ett land till och grävde om det tredje när jag ändå var igång. Duggregn så vattningen skötte sig själv.
Planterade ut ett gäng blommor i blomlåda också. Där tog energin slut.

Middagen blev en omelett toppad med cheddar och lite vit caprin från Åsbergets getgård i Bräcke. Mums.

Dagen var inte slut där. Hämtade 20kg kött från lokala bonden som paketerades och pulades in i frysen. Nu har vi kött några månader framåt.

Senaste avsnittet av Broadchurch är nu avhandlat. Armarna är tunga och benen stumma. Skööönt. Sängdags så jag orkar vara pigg och glad på jobbet kl 7 imorgon bitti.
Höres.

Av Annica - 14 maj 2017 21:47

Förkyld, ögoninflamation och otroligt sugen på att vandra med lite packning på en led genom Frankrike och Spanien. Värme, vedermödor, främmande människor. Läser vandrarnas uppdateringar på vägen/Camino mot Santiago.

Min "vandring" blev en sväng på Kustleden med hunden i sakta mak. Ja, Fari hade gärna valt en raskare takt. Tar det en annan dag.

Nu är hallen och korridoren nästan helt färdig. Bara tre par dörrfoder till som ska tvättas och målas. Tänk att det är 6 dörrar på några få kvadrat. Snart är det klart och återställt. Fint blev det. Jag blir glad varje gång jag kliver in i hallen.
Äntligen känns den som våran. Vi har bestämt golv och färger. Lugna toner.
Snart är det dags för köket.

Ute regnar det. Behövs verkligen. Blåbärsris börjar bli brunt på vissa ställen i skogen. Grundvattnet behöver påfyllning och mina planteringar blir glada av vattnet. Själv slipper jag springa fram och tillbaka för att vattna.
Ha en bra vecka!
Hörs.

Av Annica - 1 maj 2017 22:23

Värmen har närmat sig - äntligen! Det blev till å gräva upp en bit land till. Rensa massor av ogräs. Kantskära nya och en del av gamla landet. Det gamla har fått mera sol nu sedan vi tog ner den enorma granen som skuggade hela landet större delen av dagen.
Så kaffe på altanen i strålande sol och en bra bok.
Em tillbringade jag med att röja på kontoret. Rensade bort massor av saker som Lasse skjutsade till containern. Och sorterade och hittade plats till resten. Så nu finns en soffa att sitta i och en chiffonge att sitta vid. Resten är ren golvyta.
När det blev lite ordning så var det riktigt roligt att plocka ihop Hamnföreningens bokföringsunderlag. Alla papper i datumordning. Tog en promenad ner till campingen och tömde lådan där och gjorde ordning statistiken så det bara är att rapportera in imorgon.

Ja det var den dagen det. Jag är ganska nöjd med den.
Både fys och mental träning.

Nu är det dags att ladda batterierna för morgondagen. Kanske jag får jobb, kanske inte. Hur som hellst så kommer jag nog att ha sysselsättning oavsett.

Hörs.

Av Annica - 29 april 2017 23:43

Från febrigt fredagsdygn till ok lördag.
Så idag blev det pyssel som kattvakt till nybliven kattmamma först. Sedan fixa till ca 50 fakturor för hamnföreningens räkning och som avslutning en sväng till puben.
Fel. Avslutade med en kvällssväng till katterna igen.
Bra innepysseldag när vädret är kallt med snålblåst. Hoppas på varmare vindar snart. Ruccola och spenaten växer på bra i kallbänken I alla fall. Dags att vattna dem imorgon. Salladen som jag förstått inne måste jag börja äta av nu.
Ha en fin sista april imorgon. Hoppa över smällarna för djurens skull. Njut av vårbrasan och vänner istället.
Hörs.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Kategorier

Presentation

Länkar

Gästboken

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se