annicaj

Senaste inläggen

Av Annica - 31 maj 2018 22:23

Blodpmloppet.
Sprang hela vägen ända till slutet. När Anna drog iväg sista biten så gick luften ur och jag gick 30m. Sedan fortsatte jag jogga i mål. Sluttid: 39.30 min. Målet var under 45 min och det klarade jag med marginal.
4 dagar senare känner jag av hälsenan på vänster ben. Aj, det blev värre när jag går. Så det blir så maximal vila jag klarar av. Nu i kväll nästan 1 vecka senare kan jag gå i lugnt masartempo utan att det känns. Bäst att skynda väldigt långsamt nu så jag hinner träna vidare inför Bockruset i slutet av juli.

Hörs!

ANNONS
Av Annica - 20 maj 2018 21:27

Lyssnade på podd om löpteknik/problem. Om man har problem med löpteknik kan det bero på tex en orörlig axel som hindrar rörelser ner genom lederna ända till tårna.
Hm. Börjar snurra armarna varje gång hunden pinkar - bara då ni vet bad jag håller på med - är ju sjukt stel i höger axel/skulderblad. Men lite lugnt till en början...på förekommer anledning. Det knastrade och brakade bra de första 20 varven sedan tystnade den. Det behövs tydligen. Inte bra för axlarna att jobba framför datorn.

I torsdags sprang jag...gick bara lite...5 km för sista gången. Nu vila i tre dagar för att ladda för 5 km blodomlopp i Hudik på måndagkväll. Första loppet jag springer någonsin. Anna är med och två från jobbet.
Det blir spännande. Orkar jag hålla farten hela loppet igenom?
Det visar sig. Jag har ätit och druckit nra idag så att jag ska vara på topp imorgon.

Hörs!

ANNONS
Av Annica - 21 april 2018 18:26

JAAAA!!!
Började i ryggen...fortsatte till lårens fram och baksidor....så höfterna....och nu mage...och sidor...hela bålen...gå utför är en plåga...att ta upp nått från golver ännu värre.
Vila, vila, lite rörelse och mera vila.

Varför lär jag mig inte att ta det väldigt lugnt när jag ska "sätta igång" nya muskler med ovana/nya övningar? Lätt och några reps istället för full fart från början. Kroppen hinner inte med tanken.
Måtte jag komma ihåg det nästa gång!!!!

Hörs! (ajajajaj)

Av Annica - 18 april 2018 21:09

Nu har jag kört styrkeprogrammet sedan januari. Ca 1-3 ggr per vecka. Så i måndags letade jag reda på Tomas och fick lite nya övningar. I kväll visade han dem.
Jag kommer att ha TRÄNINGSVÄRK imorgon redan.
Utfall på stepbräda (mjölksyra över öronen). Benböj på vingelbräda. Balansträning. Pilatesboll mellan fötterna och lek vindrutetorkare. AJAJAJ. Utsträckt på rygg med armarna ovanför huvudet och pilatesboll i händerna som sedan ska läggas på underbenen där den ska ligga kvar vid nästa utsträckning. Avslutade med rotation av underkropp med stilla överkropp. (Bål-sifor) Men den har jag fuskat med tidigare.
Svetten ran när jag var klar.
Bra övningar att köra triset med. Ska knåpa ihop några olika trisets som jag kan variera med utifrån mina övningar.
Önskr att snön ska ge sig snart så jag kan ge mig ut på skogsvägarna och springa. Får hålla till godo med asfalten än så länge.

Av Annica - 8 april 2018 14:23

Oj, en stund sadan jag skrev nått. Ok. Så är det emellanåt.
I påsk har jag varit ledig från IFO. Först 5 dagar för att jobba i fiskbutiken. Sedan en dag helledig. Söndag till torsdag. 2 resdagar och tre heldagar i Prag. Så vacker och gemytlig stad. Vi har promenerat massor, besökt olika pubar, resturanger, åkt båt på floden och sett några delar av slottet. Så vi har massor kvar att utforska där.
Vi åkte med vänner som var där för sjunde gången så de guidade oss den första dagen. Sen fick vi gå vilse på egen hand :)

Hit vill vi åka fler gånger. Roligare än solsemester den här tiden på året.
Vi bodde fint också.

I en källare med noll utsikt men helt tyst så vi sov gott där, när vi var där.

Ingen ut-sikt men hög upp-sikt! ;)

I helgen är vi helledig. Så skönt efter en jobbdag på fredagen.
Nästa helg tror jag att vi vill åka till Edsbyn och pussa på den här ulltussen:

Timothy Dalton alias Dalle. (Skipberke)
Hoppas det passar, Lena&Åke?!

Fari har också varit på äventyr när vi varit borta. Han anslöt till Annas flock och fick besöka Tärnsjö.
Nu har Anna med flock farit vidare och vi får rå oss själva igen. Duffy är kvar iof med oss.

Ha det gott.
Hörs!

Av Annica - 18 februari 2018 14:20

Jobbveckorna rullar på. Äntligen tog jag mig ut i skidspåret igen. Det blev 4 km på myrarna. Så skönt att vara ute i dagsljis och att få fart på systemet så jag svettas. Asfari sprang lös hela vägen runt. Vi blir så nöjda och glada av att få röra på oss.
Anna har varit här i helgen. Vi åt middag tillsammans igår kväll. Friterad sötpotatis, lökringar och hamburgare. Så gott! Idag blev det fritterad banan och glass till förmiddagsfikat. Såååå gott! Män nu får det vara- antingen-slut på götta och igång med konditionsträningen också förutom styrketräningen.....tänker jag iaf....hm...det är ju Afternoon Tea på Hamnlyckan i kväll med semlor!!! och musik av frivilliga gäster. Jo, det kommer ett gäng som vi känner så vi går nog ner.

Fick veta att vänner fått besked att nya dragningen av E4 kommer att gå 20m från deras mycket påkostade garage om 4 år. En mörk helg för dem. Dags för dem att söka ett nytt hem och hoppas att de får ut värdet på sin fastighet.

Nu lite hamburgar lunch, vila och sedan mot cafét.
Hörs.

Av Annica - 24 januari 2018 21:23

Yes! Nu har jag tränat kröppen igen. Rygg, axlar, armar, mera rygg och ben och mage och rygg och mer av allt. Så roligt att köra igen.
Nu investerar jag i en tagg i 3 månader, så utnyttjar jag friskvårdspengen också.
Då kan jag åka dit direkt efter jobbet så slipper jag åka fram och tillbaka. Skönt!
Har ett färdigt löpprogram att följa och ett styrkeprogram anpassat till mina akilleshälar. Bara att ösa!
Nu blir det lite käk, dusch och sedan sova.
Hörs!

Av Annica - 10 januari 2018 21:33

Iskallt i morse. Ute, tack och lov. -14. Täckkjol på, mössa och extra filt över knäna i bilen på väg till jobbet.
På jobbet är det lugnt, och varmt nu i mitten av veckan.
Nya uppgifter "poppar upp" hela tiden. Spännande och lärorikt. Nya utmaningar. Med kollegors kunnande och chefers förtroende så löser jag - och lär mig - den ena uppgiften efter den andra. Det är utvecklande och utmanande. Precis som jag önskat -i tysthet.
Fick också kredd idag för det arbete jag gör. Det värmde i hjärtat.

På kvällspromenaden-efter att ha släckt pannlampan- såg jag stjärnhimlen för första gången på flera veckor. Där var Orions stjärnbild och senare Karlavagnen. Mäktiga.

Nu är det sängdags.
Hörs!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Kategorier

Presentation

Länkar

Gästboken

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se