annicaj

Alla inlägg under november 2013

Av Annica - 24 november 2013 10:25

Vid ett for vi. Först till Galtströms julmarknad. Där hittade vi Mia och Joe. Mia och hennes kompisar turades om att sälja och att gå runt och sjunga juldånger. Så åå vackra röster och stämmor!

Efter lite kaffe och dopp så for vi vidare till stora staden Sundsvall. Där gjorde vi en snabb visit på Stadsteatern. Monika ville kolla kulisserna till deras barnföreställning på kulturskolan.
Salongen har ett vackert tak med alla musorna avbildade.

Så skyndade vi oss in till stortorget där det var ljuständning med en massa uppträdanden. När hela torget badade i ljus igen så kollade vi på när norraberget tände sitt ljus. Lite strosande i stan innan vi for vidare. Magen knorrade så det blev en maffig pizza var som mättade gott. När vi kom ut till bilen så singlade stora lappvantar ner från himlen. Vackert.
Så styrde vi mot resans mål: Timrå kyrka och en konsert med Sofia Karlsson. Vilken röst! Vilka otroligt duktiga musiker hon hade med sig. Daniel och Emma bl.a Dabiel med sin egen åttasträngade gittarr med ytterligare 5-6 resonanssträngar på. Lät fantastiskt. Båda boende i Sundsvall.
Så var det bara hemresan kvar.
Tack Claes och Monika för en härlig dag med er!

Hörs!

Av Annica - 22 november 2013 15:21

"Ledig dag" med modifikation. Personalmöte på kontoret. Fick en skaljacka innan vi gick hem. Tack! Lite kall just nu men blir prima till våren.

Var och kollade på ett ev syjobb.
Kunden frågade om jag tyckte att han skulle ha gardiner i köksfönstret. Jag tittade.
Listerna runt fönstren var kanter från plankorna som satt i taket. Mjuka böljande naturliga former. Handslipade som sammet. Träfärgade mot vita väggar. Mycket omsorg och kärlek har lagts ner på bara dessa lister! Nej, svarade jag spontant, varför gömma ett så vackert hantverk bakom gardiner och gardinstänger???
Huset skulle platsa i hus&hem. Allt handgjort med omsorg.
Åh vad jag blir avundsjuk på dessa skickliga snickare som med kunskap och finess skapar sina egna finurliga och vackra lösningar i byggkonstens tecken. Jag vill också kunna!
Så det blev husvisning och en god kopp kaffe men inget uppdrag denna gång.
Är jag föööör ärlig ibland?

Hundpromenad blev det sedan trots ond rygg. Jag har väl aldrig haft ont i ryggen tidigare!!! Men nu är jag otroligt spänd i ryggslutet. Försöker på alla möjliga vis att avlasta det området. Så länge jag rör mig går det bra och när jag sitter som en ostkrok. Men att stå rakt upp och ner går inte.
Vad jag gjort?
Snarare vad jag INTE gjort: lyssnat på kroppen. Det straffar sig. Vila och rörelse utan belastning till det gått över. Linement tror jag lindrar lite.
Sagt och gjort. Ligger i boa-soffan med hunden som fotvärmare. Viveca Sten på skärmen strax med slutet av boken.
Ha en trevlig helg!
Hörs!

Av Annica - 20 november 2013 23:33

Första lediga dagen på denna period. Hoppade över springturen idag. Tog en skön promenad istället. Slöade med kaffekoppen. Tvätt, datajobb, mera tvätt.

Till slut dags för yoga. Ingen energi alls i kroppen. Känns som hela kroppen slagit på viloläge. Känns bättre när jag sprungit igång kroppen under dagen innan passet.

Blev lite specialhemläxa. Ligga på mage och titta på tv för att sakta lossa bindväven från en stel ryggmuskulatur genom att bara ligga avslappnad och låta musklerna tänjas i sin egen takt.
Blir till att möblera om framför tvn så att jag kan ta in ullmattan och göra plats så jag kan sträcka ut ordentligt på lagom avstånd.
Höftböjaren får också en stretch av bara farten :)

Nu är det dags att blåsa ut ljusen och krypa under duntäcket.
-10 i kväll och vitt på backen.
Hörs

Av Annica - 19 november 2013 19:25

Letade knappar till en kofta. Hittade då nått jag inte kollat närmare på tidigare.
Kan du gissa vad detta är?

Fiffig sak som är smidig att ha med sig :)
Kolla här:

Av Annica - 18 november 2013 20:50

Satt å kolla facebook.
"Vi som älskar att träna" hade en utmaning till alla läsare:

100 burpees
100 armhävningar
100 situps
100 squats
5 km löpning

Yes! tänkte jag, 5 km klarade jag av idag. Då kan jag börja beta av det andra under veckan! Bra utmaning :)

Så läser jag vidare...Martin ( han som skriver på sidan) skriver att han tog 49 min på sig.
Ha, jag sprang på 47 och då gick jag emellanåt :-)
..... så inser jag att han gjorde ALLT på 49 minuter!!!!!

Fan jag har bara 2 min på mig att göra 400 repetitioner av det andra ;)....

Jag tror inte att "Martin" är 50minus, nybörjare i regelbunden jogging, har en hund dom släpar/blir släpad på, älskar soffan och gubbens goda mat!

Men med min egen tid på En vecka så kanske någon mer än jag kan anta den utmaningen! Lycka till! Jag fortsätter att beta av den imorgon.

Hörs!

Av Annica - 18 november 2013 11:21

Börjar dagen med en sköön springtur med hunden. Lite gråmulet väder men med hopp om sol senare. Två grader varmt. Lagom springtemperatur.
Tog skogsstigar idag med omkullvälta träd på så hunden stod och flinade åt mig när jag kavade mig över stammen. Själv seglade han galant över som ett rådjur!

Skönt att springa i skogen för då får Fari springa lös och ta det i sin takt och jag slipper bli stoppad vid varenda liten buske som han ska lämna visitkort på.
Fördelen med att ha honom i sele att på utvägen så halvt släpar han mig medan på hemvägen är det min tur att släpa honom. Ingen tur är tillräckligt lång för honom!

Efter att ha dragit ut lite korta muskler så är det gotted en kopp kaffe. Har en fin dag!
Hörs!

Av Annica - 17 november 2013 13:31

Tänk vad varierad en pubkväll kan te sig! Vi var där en timme och hann med att träffa ett nytt ansikte, fick höra info om gamla tider i byn och på jättholmarna, fick ett jobb inbokat och så fick jag lära mig en variant av nålbindning och lära ut min variant.
Och en kopp gott kaffe med en twist-godis-skål till.
Jag tror inte en vanlig pub har denna bredd på utbudet ;)
Skyndade hem till Så mycket bättre och njöt av Tithyos musik innan jag gick i säng.
Det var två till som följde med...

Hörs!

Av Annica - 16 november 2013 17:36

Jobbdag.
Skyndade på med löpskorna och tog rundan själv idag. Fari fick släpa på hussenad idag. Det går fortare utan hund men det blir också färre stopp (vilopauser) men de som blir blir lite längre eftersom det blir ett högre tempo däremellan. Hursomhelst skööönt var det iaf.
Nu är jag mätt efter nylagad middag som mannen bjöd på och lagom trött. Men inte så trött att jag inte orkar masa mig ner till lördagspuben för att träffa lite folk och kanske nått gott och stoppa i magen.
Sonen har rymt till fotbollskompisarna i kväll.
Nu lite Viveca Sten innan vi traskar iväg.
Hörs.

Ovido - Quiz & Flashcards