annicaj

Alla inlägg under februari 2015

Av Annica - 13 februari 2015 20:44

Startade dagen med en begravning.
Tänk att som nästan 90åring ha fått jobba med det man älskar fram till man själv tyckte att det fick räcka men ändå få bidra när ork och behovet fanns. Att fått vara klar i huvudet hela livet. Att ha barn och barnbarn omkring sig så nära att man fått bo hemma hela tiden.
Min relation var som handlare-kund och bybo. Vi träffades nu och då på byn, i fiskaffären eller på olika evenemang. Vi fick ta del av recept och nya ideer till produkter. Alltid generös med kunskap.
Det är med sorg och stor saknad jag kommer att sakna dej.?

Eftermiddagen ägnade jag till sökmotoroptimering. Läst, läst, ändrat på vår hemsida www.fiskbutiken.net för att bli sökbara. Startade med sökordet fiskbutik. Måste jobba vidare när jag har tillgång till internet och fulladdat batteri i datorn igen.
När Det är klart ska jag fixa webbutiken och länka den till hemsidan och till slut publicera alltihopa. Sen är det bara att handla ;-) men inte än- som sagt.

Kul att lära sig nya saker :0)

Hörs!

Av Annica - 12 februari 2015 09:54

Långväga gäster mellanlandade för vidare färd mot norr.
Efter sen middag med nyfångad sik till förrätt och farligt gott bubbel som gästerna hade med sig, köttfärspaj med sallad och ananaspaj till efterrätt så knallade vi i säng hela gänget.

En busig katt skuttade runt i min säng i ca två timmar innan den la sig och somnade.
I rummet bredvid låg en hund och väste åt det konstiga ljudet på andra sidan väggen.
Stackars matte höll på att gå upp i limningen åt en hund - som vanligtvis brukar sova lugnt varhellst han är - men som nu inte alls kunde vara stilla en sekund.
Förlaringen kom vid frukostbordet när vi fikade.

Fått bekanta mig med världens klokaste och raraste 4åring. Jag skrattade så tårarna rann åt hennes underfundiga komentarer.
Vid förrätten får Lasse rycka ut för att hämta sonen vid bussen. Undertiden försöker mamma få 4åringen att äta upp förrätten på talriken:
- Men Emil kommer att fråga dej om du har ätit upp när han kommer snart!!!
4åringen sätter fingret under hakan tittar i taket å utbrister: - Shit, nu ligger jag illa till!!!
Vi bröt i hop hela bunten!!!
Det syns vad hennes föräldrar pysslar med. Inkallning, extern belöning och en massa pyssel med lotsashundarna. Oj så charmig tjej.
Django - mallekille på ca ett år- var också så charmig. Stor och kommer att bli så maffig om några år. Fick en puss på hakan och mycket gos! Så fin.
Roligt att få följa deras träning.

Hoppas resan vidare går bra.

Resten av dagen ska ägnas åt
1. Ansiktsbehandling av J.S.Design på Mellanfjärdens Pensionat (vardagslyx) och senare i kväll ett
2. yogapass med bästa Lena och alla yogisar i byalagets lokal i byn. Nära och bra!

Nu ska huset återställas till "original" ( gästsängar stoppas undan etc.) disk diskas och alla andra vardagsbestyr.

Hörs!

Av Annica - 8 februari 2015 21:08

I kväll "blåste" hon på rejält, yogafröken.
Redan i uppvärmningen fick jag upp pulsen och blev ordentligt varm. Har nog aldrig blivit så svettig på ett yogapass tidigare.

Haha fick ett "tjuvnyp" i kärlekshandtagen också i en övning där höften fick jobba för högtryck. Mer av den!!!
Konstaterade också att mina armar/axlar/skuldror behöver lite hemläxor. Fy va svag jag är där. Ja det är bra att få köra nya övningar så svagheterna lyfts fram. Det är ju dem jag behövr jobba på.
Avslutade med avslappning. Kroppen vilade men hjärnan bearbetade allt möjligt.

Behöver lite meditation för att få hjärnvila.
Eller en egen dag så jag får smälta allt.

Hade butiken endagsöppet idag. Nytt produktkonsept som slog väl ut. Över förväntan faktiskt! Kanske nått att ha i sommar?! Tål att tänkas på.

Efter en sushi-strut så är det dags att vila.
Sov gott!
Hörs nästa gång!

http://www.liveyogalife.com/images/ashtanga-yoga.png

Av Annica - 6 februari 2015 21:56

Hoppar in som tim.vik på olika ställen. Så roligt att träffa nya arbetskamrater. Så otroligt roligt.

Igår återupptog jag yogan igen. Så skönt att bara följa med i instruktionerna och att få sträcka ut hela kroppen åt alla möjliga och omöjliga riktningar.
"Tyngden" från axlarna lättar mer och mer :) ?

I morse kom en stor röd bil. Den lastade två skrotbilar på flaket och for iväg. Där lättade ytterligare några ton från axlarna!
Dessutom har vi toppengrannen som kom med baklastaren å flyttade resten av snön på parkeringen så nu får det plats måååånga bilar där igen!!!

Som grädde på moset blev det semla till kaffet i eftermiddags. Den första för året. Så himla gött! Efter det bar det iväg på skidorna med Asfari i sele. Oj, jädrans vilken fart han hade på ut-vägen. Hem gick det trögare så då fick matte åka sig svettig också. Så skönt!

Han pussa på gubben och morsa på sonen innan jag tog bilen till jobbet. I bilen på vägen kom jag på att jag åkt ifrån allt vad kvällsfika och frukost heter så det var bara att göra en blixtvisit till affären. Snäll kund lät mig gå före i kön dessutom. Tackar ödmjukast!

De va de de.
Hörs!

Av Annica - 1 februari 2015 21:46

Webbshop. Fixar å trixar. Ju mer jag gör desto mer jobb blir det.
1. Startar webbshopen = vad ska vi välja ut för produkter, till vilka priser, hur ska de presenteras, har jag bilder, vilka kategorier....
2. Hur ska kunden betala = hitta betalsätt, registrera konto, hitta uppgifter som krävs...
3. Läsa på om typ allt!!!!
Inte BARA!!!
..... men otroligt roligt att lära sig...

Annars har det varit mest snöskottning idag. Halva takraset kom ner framför en dörr vi behövde komma in i. Mycke, tungt och svettigt blev det. Men skööönt när det var klart.

Skööönt med en avkopplande kväll.
Hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards