annicaj

Alla inlägg under juni 2015

Av Annica - 17 juni 2015 08:11

Vi brukar ha en sommarjobbare med oss. Men i år kör vi själva. Tidiga mornar blir det då. Men vi hann i tid med det vi skulle göra.
Strax före stängning kom en väldigt "jobbig" kund. Klev in i butiken och började tok-knacka i disken för att få uppmärksamhet. Jag kom ut i butiken. Där stod bästa vännerna och flinade! Det blev en härlig kväll på campingen i deras husvagn. Startade med jordgubbar och champagne. Hua så gott! Sedan en italiensk buffé med plockmat. Till det en hel hög med gamla minnen och massor av skvaller från förr.
Det finns kompisar, vänner och VÄNNER. De sistnämnda finns alltd där när de behövs och man behöver alldrig "börja om" när man ser dem. Man tar bara upp tråden där man slutade sist - även om det var länge sedan man sågs.
Tack Conny och Annbritt för att ni tittade förbi!!! Älskade VÄNNER!!!

Av Annica - 15 juni 2015 22:11

Lång dag idag.Hemma vid 18. Blev snabbt förpassad till tvn på order av Anna. ( vilket är mycket vanligt förekommande till vardags....alltså att jag sätter mig framför tvn när jag ska äta tex.)
Konstigt men tvn var inte ett dugg intressant ikväll!
Lasse och ungarna stökade på i köket. När jag var nära att somna så hojtades det att det var mat. Kött och grönsaker från grillen och klyftpotatis. Så gott. Efterrätt min favotårta: jordgubbstårta. Oaaao snygg och supergod! Anna kan hon och med mormors hembakade tårtbotten. Till tårtan serverades en födelsedagspresent till mig:....tada!!!! En resa för två till Menorka i slutet av augusti. Med hund och husvakt här hemma.
Undrar vem jag ska ta med mig ;0) ??? ?
Tack älskade Lasse och älskade ungar!!!
Nu har jag mål och delmål (hoppas jag) i sommar att se fram emot!
Tack, tack, tack!!!

Hörs!

Av Annica - 15 juni 2015 11:50

En fm vila. Frukost, lång hundpromenad. Hittade liljekonvaljer. Kunde inte låta bli. Plockae en liten men ljuvligt doftande bukett med hem. En annan bukett bestående av div kvistar och gräs som ska berika Flits liv. Lite att mumsa på.
Kollade till sådderna och blommorna också. Så mysigt att strosa i trädgården och få njuta av allt som dyker upp, sakta men säkert trots de kyliga vindarna. Det blir nog jordgubbar i sommar och lite, lite svarta vinbär och mängder med röda vinbär.

Em och kvällen spenderade vi i fiskbutiken. Alla inläggningar klara. Bara resten kvar....

Bygglovs bilarna dök upp också i kväll. De bor på hotellet och ska snickra i grannbyn. Spännande att se till hösten vad de åstadkommer under de fyra dagarna före midsommar.

Idag är en ny dag. Sitter i solen bredvid röken och njuter av en kopp kaffe. Strömming och pepparlax svettas där inne. Första rökningen av många den här veckan.

Lasse och Anna är på rymmen på hemligt uppdrag till Hudik. Bjuråker fanns också med på turen så vi får lite påfyllning av bröd inför sommaren.
Sebbe har dragit iväg på "tjänstefordonet" (gräsklipparen). Fint väder = klippdag för dem.
Temperaturen sjunker i röken. Dags att lägga på mer ved.

Hörs!

Av Annica - 13 juni 2015 23:18

Sista dagen i butiken för veckan. Lite varmare väder. Och så invigningen av Trolska Skogen.
In i det sista for Helena omkring i skogen och fixade men till slut slog klockan elva och publiken började strömma in. Den trolska paniken är över för denna gång. Grund har gjutits till tre 80kvm stora hus och sedan byggts upp på 6 veckor....Sex Veckor!!!! Och målats Och inretts! Helt magiskt! Under tiden husen snickrades ihop har även skogen fyllts med annat smått och stort, högt och lågt. Även detta helt magiskt.
Premiären var fin. Vi valde naturligt vis att gå sagan och lösa uppgiften. Därefter fick vi ta del av en härlig buffé på Sjömärket.
Nu säger jag Kraft&Mod till hela Trolska gänget som tar vid när alla hantverkare lämnat skogen. Ni har 9 soliga, regniga, blåsiga, spännande veckor i skogen framför er med små och stora barn i publiken.

Extra krydda i årets skog är Abra & Kadabra och Knut & Viola.

I morgon ska jag sova lääänge!
Nåde den som väcker mig!

Hörs!


Av Annica - 11 juni 2015 00:15

Idag var det jag som var i skogen. Det som kändes omöjligt i förrgår gick som en dans idag. Lyckades slutföra projektet.

Avlöste Lasse i butiken så han fick fortsätta i skogen med gubbarna. Jag tog en fika på Hamnlyckan innan jag for tillbaka till skogen igen.
Denna gång blev det ett "Ernst-staket" vid parkeringen och sedan målade vi golvet i mellanhuset.
Det snickras, skruvas och målas i alla hörn av skogen.

Två dagar - och tre nätter kvar - till invigningen....Det SKA bli klart!!!

Asfari var med mig i skogen halva dagen. Full koll på alla som rörde sig åt alla håll. Han var ganska nöjd att få vara hemma med en sjuk Anna och resten av flocken.

Nu ska jag nog ladda batterierna i både mig själv och i skruvdragaren så vi är redo för nya äventyr i morgon.

Sov goooottt!

Hörs!


Av Annica - 9 juni 2015 00:06

Ledig måndag med lång sovmorgon. Frukost och hundinad. Hela familjen lastade sedan släpvagnen full med bråte. Tre fulla vagnar lastades av på återvinningsstationen. Så skönt att få gårdsplanen att se mer normal ut.
Styrde sedan till Trolska Skogen. Monterade vidare på snuttefilten. Materialet tog slut. Beställde mer med Helena. Plockade skräp, körde ris och till slut vaxade jag golvet i cafét. Tack och lov kom Christina och en myggjagare och höll mig sällskap. Så 22.30 gjorde vi kväll. 5 dagar kvar till invigningen och så himla mycket kvar att göra.

Njöt av att pyssla i kvällsljuset. Tänkte när jag kom hem att nu ska jag passa på att klippa gräsmattan....visst ja... kl är halv elva!
Uppskattas nog inte av grannarna. Det är så ljust att man lätt glömmer bort sig.
Men Nu ska jag nog sova en stund. Ny dag, nya sysslor. Fiskbutiken imorgon.

Av Annica - 4 juni 2015 22:13

Rökt böckling och varit i butiken.
Hundinad med Lasse och flocken. A&S är och ser 1721. Kul och höra deras omdöme. Tre trötta hundar sover utspillda lite här och där. Dags att stretcha lite och sova sedan. Längtar till lör em då helgen börjar :)

Duffy hoppar upp i mittt knä och vill kramas. Hon doftar verkstad. Hälsat på Åke kanske. Molle brukar sova i hans gammeltraktor. Skrämt både den ene och den andra när han flytt hals över huvud när de överraskat honom i skönhetssömnen. Lämnar ett ludet säte efter sig. :-)

Vill inte resa migcur soffan!

Hörs!

Av Annica - 3 juni 2015 23:17

Undrar om det blir någon sommarvärme i år. Solen tittar fram en stund för att sedan försvinna med regnskurar. Enda bra är att jag slipper vattna.
Tog en hundinad igenom Trolska i kväll. Oj så det byggs där. När jag passerat parken och kom upp på toppen visade sig denna vy:

Ja en regnbåge och så ser man havet i fjärran och Jättholmarna.
Hemma i trädgården gjorde jag en annan upptäckt. Vi har ett gammalt Malus Hopa-träd som dött. Så ympgrunden har tagit över. Jag har kämpat för att hålla tillbaka det men inte orkat kämpa emot. Så nu ska den blomma!!!

Spännande att se vad det blir av detta. Är det någon form av äppelblom eller blir det någon form av prydnadsapel tro. Den som lever får se.

Röjt ut "bara-vara-rummet". Nu kan jag kanske börja yoga hemma. Hittat bra program för hemmabruk. Har också fått stretchövningar för joggare. En mot löparknä och en för höftböjaren. Två övningar ska jag väl klara av om dagen.

Nu lite yoga sedan sova.

Hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards