annicaj

Alla inlägg under maj 2013

Av Annica - 11 maj 2013 00:02

   

Rökning av fisk idag igen. Så hem och fixa i köket. Sonen dammsög :)

Promenad med hundarna. Diddan och Asfari fick dra krosscykeldäck. Sedan sov de gott en stund. Lite lek också på stenar, halmbalar och grushögar i närheten.

Bokföring och Lets Dance om varannat i kväll.

Nu orkar jag inget mer.

Hörs.

Av Annica - 10 maj 2013 00:12

Målat idag. Svart och äggskal. Tur att vi stod inne för ute regnade det. Tog med lite garn hem för teststickning. Så blev det. Vad det ska vara till? DET får ni veta en annan gång ;)

Diddan kom hem i em. Det hade gått jättebra hos Sandra. Han är lugn där fast det kommer och går folk. Jagar inte katterna och fungerar i stallet med hästarna. Varit på cykeltur och sprungit med långlina på åkrarna. En trött kille som kom hem :)

Trött nu.
Hörs.

Av Annica - 9 maj 2013 09:22

Rökdag, rökning av fisk alltså. Två sidor pepparlax var beställda och två sidor gravrökt. Tackar.

Och en hel del disk och textning och lite kaffedrickning. Mysigt i fiskbutiken den här tiden innan sommarens anstormning sätter igång....hoppas jag ;)


Hemma vid blev det trädgårdsarbete, service av cykeln. kedjan sträckas, kedjeskyddet rätas ut så inte tramporna skrapar i, tramporna smörjas. Klart så nu hörs det inte när jag cyklar längre. Hunden blev glad för han fick sig en springtur bredvid.


Hämtade sandpapper och lite rostiga redskap. putsade och slipade till de blänkte. Knippsade grenar sedan på prydnadsäppelträdet. Grenarna satte jag sedan som bågar över pionerna så att hundarna inte ska kliva sönder dem.

Delar av gräsmattand krattades. På baksidan plockade jag skräp och ställde in alla skidor och stavar. Visserligen ligger det fortfarande en liiiiten snöhög kvar men inget för skidåkning :)


Vi 4 dog jag på soffan efter lite middag. En timmes sömn innan det var dags att rasta hunden, duscha och skutta i yogakläderna. Sista passet för terminen :( men det kanske blir sommaryoga i byn. Längtar redan.


Idag en ny dag. Nu drar vi strax till Trolska Skogen för att vara med och sätta igång årets fix å piff där :)


Hörs.  

Av Annica - 7 maj 2013 21:27

Oj, vad jag är trött efter två dagars sushitillverkning. Men så otroligt rolig kurs. Att få omge sig med kockar från de bästa resturangerna i Sverige och lära av dessa. Snacka om att ha mindrevärdeskomplex!!!!

Nä de var helt fantastiska :) Detta kommer att vara en otroligt minnesvärda dagar. Jag svävar på små sushi-moln!!!

Och det bästa av allt: nästan alla finns i närområdet!

Jag har lärt mig att laga sushi-ris, hoso-maki, shu-maki, oro-maki, chake-maki, nigir, tamago och mycket mera!

Har suttit och renskrivit alla anteckningar medan jag har det i färskt minne. Så mycket att smälta (både i magen och i huvudet)


Nu kan jag äntligen släppa denna bit.

Hundarna har varit i rastgården i det underbara vädret idag. Vi har rastat dem varje rast. Tur att det är nära hem.


I kväll åker Diddan till sin extramatte som får prova på att ha hund samtidigt som Diddan får miljöträning. De fungerar så bra tillsammans. Sandra är lika lugn som Anna och tänker lika som Anna i hundsammanhang. Dessutom har hon all tid i värden för bara Diddan. Lycklig Diddan välkomnade Sandra. Nu har vi bara Fari i två dagar. På tor kväll kommer Diddan hem igen.


Nu ska jag sätta mig med en mormors-macka och en stor kopp the sedan är det kväller.

Hörs.

Av Annica - 3 maj 2013 23:16

Uträttade ärenden på väg hem från jobbet. Landade till slut på altanen med en kopp kaffe och en kubb från Nybergs i Bjuråker. Mmmm.
Hittade ett paket från mamma också. En snygg grå bomullströja. Blir skön att ha svala sommarkvällar.
Tack mamma!
I kväll kom dotter m kille hem. Äntligen. Det blev en mycket sen middag eftersom maken skulle se sonens seriepremiär först. De vann med 2-0 mot ärkerivalerna.
Dags att skutta i säng.
Lyssnar på Elin och Karin i Stickpodden till jag somnar. Podradio är finemang.
Hörs!

Av Annica - 1 maj 2013 21:04

Då var april till ända och maj igång.

Missade valborgsmässofirandet på hemmaplan men hade det inte så tokigt på jobbet heller :)


Ångade hem till ett soligt härligt vårväder. Hundpromenad med maken till lillebror - där hustomten inte alls var hemma - men mamma och pappa hade lånat lägenheten en natt så kaffe fick vi i alla fall :) och en trevlig pratstund.


Traskade hem igen. Gubben drog till grannbyn för att se sonen träna fotboll. Sköönt! Då fick jag ta mina gödselsäckar och krattan och poa på som jag ville på tomten   .

Hundarna skuttade runt och bråkade om en gammal fotboll medan jag rensade rabatter, krattade gräsmattan och plockade bort diverse rester efter hundmasakrerade blomkrukor,vedträn,ben bla. Efter några timmar i solen blev det krubb och sedan dog jag i tv fåtöljen. Så gott man sover på eftermiddagen.


Senare fick även pelargonerna ny jord och  en massa kogödsel i krukorna. Det blev sex krukor Mårbacka, älskar den sorten! Hoppas de blir riktigt gröna och frodiga nu med stort bladverk och mycket blommor i sommar. Kanske lite sent att beskära dem i mitten på maj, men men det blir nog bra.


Hill flyttade också in idag. Matte kommer till helgen och ville ha honom hemma då så mormor och morfar fick vackert lämna kvar honom. Undrar om det kom en tår på hemvägen ;) Men han kommer tillbaka till dem på söndag. 

Trion åter samlad :)

   Vi hörs!



Ovido - Quiz & Flashcards