annicaj

Alla inlägg under september 2011

Av Annica - 29 september 2011 12:01

Det har regnat i natt. Fichsiorna trivs med fukten. Jag är mindre begistrad.

Hälsade på mannen i fiskbutiken och textade några skyltar till honom. Idag går turen till Delsbo. Undrar om dellborna hittar dit nu när vi bytt dag? Hoppas på det bästa.


Fortsatte sedan med hunden ut i skogen. Traskade ut en korridor med tre föremål för ett uppletande. Första och sista hittade han ganska snabbt men den tredje hittade han inte. Jag traskade ut, hittade föremålet, lekte med det på vägen in och knaprade i mej en levergodis   inför stora ögon. Satte in honom i bilen och gick ut med tre föremål igen som var väl dolda denna gång. Gjorde ingen korridor utan bara ett spår rakt ut och tillbaka i samma spår med föremålen placerade nära, på mitten och längst ut.Det var alldeles vinstilla i skogen så det drev inte så mycket.

Tog ut hunden och rastade, skickade så och han sprang på vittringen. Kunde korrigera honom när han satte näsan i vädret och drog iväg rakt ifrån spåret i full fart.Han gjorde det tre fyra ggr. Kallade in och skickade om. När han arbetade rakt ut och vindade runt föremålen så fick han beröm. När alla föremålen var inne blev det kamplek!

Gjorde om samma sak på ny plats och med nya föremål. Denna gång sprang han efter min vittring och letade av ordentligt. Det närmaste föremålet blev svårast. En svart 2dm band som låg långt ner i blåbärsriset. han sprang och skuttade fram och tillbaka utan resultat. Kallade in honom och satte ner honom så att han fick ner flåset och koncentrationen. Sa sedan mycket lugnt leeeeta. Då doppade han nosen genast och promenerade runt och fick så lön för mödan. Kamplek med favvoleksaken en låååång stund.

Ute i skogen ringde telefonen. Min kolega kunde byta helg! Båda mycket nöjda med det. Det betyder att jag, Anna och Martin kan åka på Wirabrukslägret den 5-6 november!!!!! Skynda hem och boka plats på vandrarhemmet med alla vovarna!!!

Nu har vi nått att se fram emot i höstmörkret  

Vi hörs!

Av Annica - 28 september 2011 19:59

Skön dag. Ett personalmöte 10-13 sedan hem och bokade ett pass hos Östlunds Sport.

Måste ju utnyttja friskvårdspengen som vi har rätt till. Tog sedan hunden med mig och var ute på långpromenad i en och en halv timme. Det blev en km uppför i full march, lite uppletande och framåtsändande och sedan lite långsammare utför på småstigar tillbaka hem. Skönt att vara ute i skogen och lufta huvudet.

Matlagning stod på tur sedan och utfodring av hund och rastning innan det var dags att klä om och åka och träna.

Det var ett helt nytt pass jag skulle ge mig på. Kom in och anmälde mig. Hej Annica! säger Carin   Oj, det hade jag inte väntat mig! Det är andra gången jag träffar Carin. Hon presenterar mig för Madde som ska ha passet och som genast visar lite teknink som jag måste veta för att fixa vissa övningar. Snacka om att känna sig omhändertagen direkt!

Passet var kul och omväxlande med instruktioner så att musklerna fick jobba lite effektivare och svetten lacka ännu mera. Efter passet kommer även Tomas och presenterar sig och hälsar välkommen. Ja det blev ett 10-kort på Östlunds. Här ska nog testas flera pass. Tisdagar kl 12 med core (eller cx...nånting som de kallar det ) blir det nog mera av.

Nu har jag gjort mig förtjänt av en kopp te med honung och en kvällsmacka mmmm.

Vi hörs!

Av Annica - 21 september 2011 08:03

Dotter for till fjälls med klassen och hundarna inkvarterades hos "mormor & morfar".

Med order om tasstvätt på den stora och kloklippning på den lilla tog hon sitt pick och pack och drog. Hoppas hon har en kul fjällvistelse.


Valpen har funnit en ny kompis att brottas med. Asfari tillät en brottningsmatch i sängen igår morse. Diriki högg som en haj, men inte tillräckligt hårt för att han skulle bli upp-och-ner-vänd....än. Efter en stund ville valpen på toa. jag skickade ut alla tre och vem var först in? Jo Asfari! Han rusade tillbaka till sängen och ville brottas mera!!! Valpen var mera hungrig än leksugen då.

Så nu är det tugg-varning (foppa håller länge - änsålänge iaf), kiss-varning, ibland lugna kaffepauser:

  Igår var vi på skogspromenad med husse. Rätt vad det var var han borta och det blev till att leta. Vi fastnade på ett "stort ställe" och blev sittande länge. Asfari är tålmodig, han spankulerade runt i kopplet. Hill fick fnatt! han började tokspringa i en vid cirkel runt oss. Lilla Diriki skuttade efter så gott han kunde, snubblade gjorde kullerbyttor upp igen och efter tokspringet. När vi var klara var Hill det också. Oj, vad de flämtade innan vi vandrade vidare. Två turkosa bajspåsar fulla med svamp blev dagens skörd.

Hemma blev det mat och sedan slocknade liten mitt på köksgolvet.

  Nu på morgonen är det gnag som gäller medan de andra snusar bredvid.

Dags att ta klorna på lilleman, medan han är lugn :)

Höres!

Av Annica - 7 september 2011 14:09

Lättade från Växjö igår för att leda reda på några smultronställen vi hittat i en brochyr om Småland. Pelargonmuseer: STÄNGT åkte vidare, Byggvårdsbutiken:Stängt, Delikatessbutiken: Stängt! De kanske står utanför Fiskbutiken i Mellanfjärden och muttrar för att det är STÄNGT!


Åkte vidare och landade på bästa favoritcampingen i Åtvidaberg. Till och med hunden viftade glatt på svansen när han såg vart vi var.

Morsade på sonen som låg på rummet och var jätteförkyld. Tog med honom för att fylla våra kylskåp. Lämpade sedan av honom för han skulle visst se på fotboll-så ovanligt! Vi for till campingen, smällde i oss en varsin budapestbakelse (åt räk-smörgåstårta till lunch som vi också köpt på Lennarts Konditori i Eksjö). Drog sedan på gympadojorna och tog en gemensam tur på Hälsans Väg runt Åtvid. Den var 7km lång. Efter det skuttade hunden in i bilen satte sig i förarsätet och satt där resten av kvällen och tittade på alla människor och hundar som ständigt rör sig kring campingen. Vid nio hörde vi ett konstigt ljud därifrån. Drömmer han? Vi reste oss och kikade. På förarsätet står en malle fullt koncentrerad...och villt frustrerad... och nästan ylar - han var fööör ivrig för att få fram ett skall...där utanför  3m från bilen sitter en hare och mumsar på gräs, tar några skutt framåt och mumsar vidare. Hade en ruta varit öppen 3 mm hade han nog pressat sig ut.


Idag står matlagning och shopping på listan. aten är lagad och infryst och nu väntar vi bara på att Emil och Victor ska sluta så drar vi till storstaden och tömmer plånboken ;) jag tror Lasse bär ;)

Vi hörs!

Av Annica - 5 september 2011 21:26

Ja, så sa Emil när det var becksvart ena morgonen och tjocka den andra när jag skjutsade ungarna till skolan. Och precis så var det hela dan idag: kol-vitt!

Vi startade tidigt från Limhamn eftersom det var gråtmillt väder. Tog en lov kring snurrhuset först bara:

  Ja det nådde molnen idag :)

Körde vidare mot Växjö. Hunden börjar vänja sig vid att åka husbil nu. Idag låg han ner på ena sätet bakom Lasse och tittade bara lite när glasskivan över spisen skramlade till. Det tar sig. Regnet öste ner hela dagen och hela kvällen. Nu äntligen har det slutat - när mörkret infallit. Det blev en bokläsar dag precis hela dan idag för mej. Tur att man har hund som kräver att man rör på sig sådana här dagar.

Vi hörs.

Av Annica - 4 september 2011 17:03

Har äntligen internet igen. Åkte från Falkenberg och Skrea Camping vidare till Halmstad, strosade i centrum. Vidare till Tylösand och Båstad. Fikade vid en liten hamn i Kattvik med hela Laholmsbukten i horisonten.

  Fortsatte sedan ut på Bjärehalvöns sydostliga del och parkerade på Torekovs camping. Vilket mysigt ställe både för oss och för hunden.

    Här blev vi kvar två nätter med många promenader och många stunder med bokläsning    och god mat :)

Idag lättade vi ankar igen. Programerade GPS:en på icke motorväg och styrde mot Kullens fyr. Där fick vi promenera, klättra, vingla och klättra ännu mera för Lasse ville se Silvergrottan och det fick han naturligtvis:

    Hunden var lätt utmattad av att vara tvungen att gå sakta och koncentrera sig bakom husse eller matte hela vägen på det steniga underlaget. Så när jag knatade in på div outletts i Höganäs så sov han hoprullad på mitt säte bredvid en läsande husse. Gjorde små fynd :) Stickad kofta 150kr bl.a

Fortsatte så mot Malmö och campingen i Limhamn. Jag sa till lasse att det vore kul  att besöka en brukshundklubb också. Ja, det var ju fixat när vi parkerat bilen på campingen. Malmö SBK är närmsta granne :) men det får vänta till imorgon, Tuss är jättetrött efter en omskakande bilresa (han tycker fortfarande att det är läskigt att åka husbil ).


I Torekov hittade jag en bår som JAG vill ha!!!:  
  En sista vy från Torekov.

Efter att ha +24 hela dagen så regnar det nu och hunden vill ut.

Vi höres.


Av Annica - 1 september 2011 18:17

Vaknade i morse av regn och att det droppade-inne (indoor)! Efter lite letande hittade vi stället det droppade på. Hm, inget bra (no good). Skyddade allt som ev kunde bli blött. Inget bra om det ska fortsätta regna :(


När vi ätit frukost packade vi väskan med regnkläder - det började ljusna på himlen- och gav oss ut på promenad. Centrum via stranden. Nu hade vi ingen gps med utan bara en skiss över stan (no map) så vi traskade på i god fart. Efter en timmes promenerande stannade vi till här:

  Klitterbadet. Härlig strand - där det var hundförbud. (Klitterbath - no dogs alowed)

Vi traskade vidare och upptäkte att vi gått en km in på en återvändsgata (dead end), bara att gå tillbaka. Vidare in till centrum och genom de galma kvarteren (old town) med små låga trähus, så vackert.

Vi vände så och började gå tillbaka mot campingen - trodde vi. Vi gick och gick. Till slut stämde inget på den skissade bilden och där vi var (we were lost) så vi frågade en tjej som kom cyklande. Hon skrattade och berättade hur vi skulle gå. På vägen passerade vi en ica-butik där vi kunde proviantera innan vi äntligen hittade campingen.

En kopp kaffe och en energikaka satt gott. Solstolarna åkte ut och hunden "dog" framför markisen i solen.

Gick in på www.iform.se och mätte rundan(messure the promenade) vi gått. Den var 1,1 mil ! Tyckte det kändes i ben och fötter. Kycklingstuvning med makaroner smakade utsökt. Hunden slukade sitt mål mat, rullade ihop sig i passagerarstolen och har sovit en lång stund.

Nu är det dags att planera morgondagens resrutt, söderut igen då. Någon som har tips om resmål från Falkenberg och nedåt?

Vi höres!

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Presentation

Länkar

Gästboken

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards