annicaj

Alla inlägg under juli 2014

Av Annica - 28 juli 2014 18:00

Började med att bli bjuden på middag på Sjömärket av Anna och Sebastian. Vi mumsade en helt fantastisk helleflundra. Kockarna Kent och Pernilla gjorde ett fantastiskt jobb. Till efterrätt hemgjord gräddglass. Så utsökt god! Sebbe hyllade sin creme brul?. Mätta och belåtna strosade vi hem för att byta om och packa. Nästa stopp var Hamnlyckan där vi hämtade upp Gunnel. Nu bar det av ut till Jättholmarna. Äntligen!!!
Lite folk där just i kväll.
Det blev samling vid vårt altanbord. Både Gunnel och Åsa dök upp. Vi festade på ost och vin och cheeskake på hjortron och kaffe till.

Det är inte ofta man sitter ute i linne klockan tolv på natten utan att bli myggbiten på Jättholmarna. Men det gjorde vi denna kväll. Sedan sov vi lite si och så av värmen, hundar som bytte sovplatser och diverse ljud från olika håll i stugan ;-)

Måndag morgon startade med ett bad med hundarna på sann. De fick simma massor medan Anna och jag låg i och bara njöt. Hungern tvingade oss upp ur vattnet och hem till frukost.
Badomgång två gick till klipporna. Där blev det vågsurfning. Jag höll mig till kameran.

Badturen avslutades med en längre simtur genom hamninloppet till lilla stranden i hamnen. Anna klättrade upp på stora hamnstenen med blev snabbt nerjagad av ilskna tärnor som försvarade sina bon i närheten. Hon kan åka kana om hon måste ;-)
Snabb packning och hemfärd till +30 och stilla luft. Blev svimmfärdig av värmen på landbacken. På holmarna fläktade det.
På med ac! Aldrig använt den hemma tidigare.
Skönt med nystädat hus när vi kom hem.
Sonen stack på träningsmatch. Anna&Sebbe&Diriki for hem till Stockholm. Lasse tar några tag i fiskbutiken.
Blev själv hemma en stund.

Hörs!

Av Annica - 25 juli 2014 23:53

...i butiken. Rullade sushi idag. Tror det blev en 80-90 bitar. Swish så var de slut. Suck, ingen idé att göra de tar bara slut ;-) Angenäma bekymmer :-)

Fick en paus på em. Åkte hem till vovarna. De fick vara på gården och passa å att blöta tassarna i poolen. Pallkrage och en tjock press som klarar hundklor fungerar utmärkt. Ja och några kannor vatten också.

Själv låg jag i hängmattan. Asfari ville också prova.

Kvällen ägnade vi hos Ola och Bodil. Blev bjuden på burgare supersise!

Gött var det! Å fördrink å efterrätt å. Mätta rullade vi sedan hemmåt.
Somliga somnade i soffan som följde med hem.

Efter lite omstuvning, bärande och plockande så fick sonen in sin soffa och vi fick ut boasoffan till köket igen.
Asfari kröp upp i Emils säng tills vi stökat färdigt. Då kröp han upp i nya soffan som blev godkänd av båda. Diddan vimsade förvirrat runt och funderade nog vad vi sysslade med när vi buffade honom ur vägen stup i kvarten.
Så är det dags att ta ett tag i förrådet igen då. Rensa stuva och dra en repa till Homotippen igen. Ett bord, en kista och tre madrasser som ska hitta ny plats.

men nu är det sovdags.
Hörs.

bad

Av Annica - 24 juli 2014 21:57

Stoppade in Asfari i buren i bilen och Diddan bredvid buren på den lilla biten av baksätet som inte buren täcker. Där satt han med nosen tätt mot mitt öra för att lukta på vinddraget från rutan. Körde till stranden. Hundarna i koppel. Tog av kläderna och tog hundarna med ut i vattnet. Vi gick så långt ut att de fick simma en bit innan sandbanken där de bottnade igen. Skön svalka i värmen.
Det kom och gick folk så vi höll oss på vår kant. Nöjda gick vi tillbaka till bilen. Satte Asfari i buren igen. Öppnade till Diddan. Han tittade på mig. Hopp in då! Så klev han in bakom förarsätet och satte sig på GOLVET. Han tittade på mig igen med strukna öron. Hans ögon sa: jag är blöt om stjärten så jag får inte sitta på sätet för min matte! Goa Diddis <3

Av Annica - 22 juli 2014 20:22

Invigning av Galleri Per Jens i Jättendal igår. Vi målarvänner träffades innan för att hänga de sista tavlorna, putsa priser och värma upp och skåla för invigningen av galleriet med Birgitta som driver det.
Vid 18 började gästerna troppa, för att senare välla in! Det var en strid ström av människor under de tre timmar vi hade öppet. Jag tror att kommunen "gick man ur huse" -nästan ;-)
Efteråt satte vi utställare oss i köket och festade på ost och vin och bara njöt av all uppståndelse. Vilket gäng.
Nästa projekt uppfanns och planerades. Preliminärbokningar av ateljéplatser hos Janina bokades inför hösten.
Vilka krafter vilken inspiration.

hörs!

Av Annica - 20 juli 2014 18:40

Åkte ut till stugan. Åhhh va skönt. Först strannade vi, jag barfota och i bikini. Fick mjuka fötter av det och förhoppningsvis färg på kroppen. Sedan hoppade vi i havet och gick våran "promenad". Den börjar grunt och går djupare och djupare längs klipporna under ytan rakt ut i havet. Sist så blir det heldoppning och en simtur. Underbart. Hundarna simmade runt oss mest hela tiden vi var i vattnet så de sover gott när vi kommer hem. Saknade Hille bara.

I eftermiddag blev det ramning av tavlor. Första försöket blev kass. Lärde mig vikten av absolut räta spännramar. Vinkelhake gjorde hela skillnaden. Andra tavlan blev så fin den kan bli med gersågad ram. Helt nöjd blev jag. ( Inte perfekt för en mästare)

[Bild]

Imorgon blir det till att handla mer lister till en ny ram till första försöket och en ram till den tredje tavlan. Sedan åker jag och hänger dem på utställningen. Vernissage på Galleri Per Jens vilket också är premiärutställningen för Birgitta Larsson och hennes galleri. Ska bli så oerhört spännande!

Nu grilldags. Beställt av sonen.
Anna och Sebbe drog vidare för nya äventyr. Diriki stannar med oss en vecka.
Tänt var drt här!
Grilldax.
Hörs.

Av Annica - 14 juli 2014 23:59

Upp i ottan - för att vara halvledig dag. Hundrastning och frukost. Sonen landade hemma igårkväll så han sussade sött när jag for.
Första stoppet var Ramax. Tavlan "Hemfärd" lämnades in för ramning. Hittade en silverram till den. Hittade lite färger att komplettera färgpaletten med och en fin pensel. Fick 20% på allt eftersom vi målar hos Janina Stoor :) Tack för det!
Pratade en hel del och det blev lite resultat av trevligheterna :)

Ångade vidare för en kopp kaffe med kärmor och sedan foto för körkort. Killen som fotade fixade också så brevet kom på lådan :) Tackar! Handlade lite till smått och gott innan jag for hem.
Svidade om och svävade ner till Fiskbutiken i värmen - njuter - för att röka en omgång fisk. Idag blev det sik, pepparlax och räkor. Bokföring och lite kubb och kaffe från Nybergs som Lasse varit på besök till.
Hem å käka- sonen sov fortfarande- och rasta hunden. Lasse drog på spelning med 2till6.
Jag klev in i snickarboden för att hämta gersågen. Såg den inte. Tog och rensade i röran istället. Nu finns det en skräpsida och en bra-att-ha-sida.

Nu kom en bil till oss. Ut kliver ett känt ansikte med min färdigramade tavla!!!!
Alltså Ramax är fantastiska!!! Tack, tack, tack!!! Inlämnad 10 levererad 19 samma dag!!! Bra med gemensamma bekanta!

Hittade gersågen och fick till och med plats att såga till en ram till en tavla. Men allt tog stopp när jag inte hittade de nyinköpta påsen med dyckert :( Den ligger nog i mitt arbetsrum. Hm bara att gå igenom och rensa där också innan jag far till Homotippen ( ja den heter faktiskt så i vår kommun!) med allt skräp.

Nä nu är jag nöjd för idag!
Sov gott!

Av Annica - 4 juli 2014 23:47

Full rulle i butiken.
Köpt lister för ramning av två omålade ramar. Ska mäta de tavlor som ska vara med på utställningen och köpa lister till dem också.
Fick hjälp av Janina med den senaste skapelsen. Jobbade lite på den i kväll.

Jennifer kom och gjorde mig sällskap medan Lasse och Tim tittar på fotboll.
Jennifer körde blyertsteckning. Jag tog fram kol och så tecknade vi av varandra. Yes!!! vad kul det var. DET var min grej i kväll. Vad häftigt och roligt.

Av Annica - 4 juli 2014 00:58

Ledig dag.
Inte ens när det körde ihop sig bröt jag min ledighet. Lasse löste det själv.
Idag har jag bara njutit av ledigheten. Gjort det jag velat göra när det passade mig.
Fortsatt arbetet med att försöka få rätsida på ogräslandet. Plockade lupiner till en hel hink full med blommor...fast det märktes knappt i ogräslandet.

Kört en massa skräp till Homotippen.
Rensat landet och sått nytt i gamla krukor och lådor. Lönt nu när värmen plötsligt överraskade.
Fåglarna har varit ute hela dagen i solen och "pratat" med alla vilda flygfän.
Fari har blivit schamponerad och duschad.
Sena eftermiddagen tillbringade jag en halvtimme här:

och sedan vidare ner till byn där gubbarna plaskade och badade med traktorer, flotte och nya bojar till gästhamnen.

Fyra jobbade och resten tittade på ;-)

Kvällen ägnade jag åt färger och penslar. Är så fruktansvärt priviligierad!!! Känns så otroligt lyxigt!
När jag var "färdig"...dvs kommer inte längre. Så tog jag en bild på skapelsen och skickade till "majistern" och bad om synpunkter. Vipps på ett litet kick kom det ett mycket utförligt svar tillbaka!!!
Vilken lyx att kunna måla vidare bara en kort stund senare!!! Jag tackar och bugar för sådan makalöst generös service!

Testade akvarellfärgerna också.
Nu är det så att jag så gärna vill kunna måla av människor. Men det blir aldrig som jag vill. Men nu har jag gjort det i alla fall. Så här blev den.

Kunde liksom inte låtabli att göra denna karaktär. Förlåt...men det var skoj att försöka.

Nej, nu måste jag sova. Rökning av fisk står på tur imorgon innan butiken öppnar.
Sov gott!
Hörs!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Kategorier

Presentation

Länkar

Gästboken

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards