annicaj

Alla inlägg den 20 januari 2012

Av Annica - 20 januari 2012 12:03

Januari: Inte så kall som förra året, inte lika mycket snö som i fjol. Inte lika många boende i huset som tidigare.

För lite snö för att åka skidor. För halt för att springa. Då blir det att ta fram sparken och selen och få sig en åktur efter hunden. Han springer med glatt humör. Det blir i runda slängar en 4-5km om dagen i full fart   . Vi njuter både hunden och jag.


I huset har det möblerats om helt och hållet. Dotter har flyttat med killen nu så vi har hela huset själva - utom på loven då sonen kommer hem. Så jag har fått ett eget syrum, dvs symaskinerna kan stå framme och syprojekten kan lämnas där de är till nästa tillfälle. Vårt tidigare sovrum har blivit gästrum/tvrum för extra tv:n. Och fungerar som sonens rum när han dyker upp. Så vill du gästa vårt hus så får du två soffor, tv och öppen spis och stor säng till förfogande i ditt rum  .

I köket håller jag på att sätta färg på skåpluckorna. Antikvitt. Tre av nitton luckor är klara. Det tar sin tid att måla alla två ggr/sida med torktid på 12 tim mellan varje strykning. Två stolar har också blivit vita. Det var tängt att ha dem som köksstolar men när vi bytte sovrum så blev de jättefina som sängbord mot den mörkbruna väggen som dottern målade sitt gamla rum i.

Vardagsrummet som tidigare var totalt övermöblerat har nu blivit luftigt och ljust med endast två härliga gung-fåtöljer, bokhyllorna nära, bra läslampa och stick-korgen inom räckhåll när andan faller på. Och inte att förglömma vill man inte se på tv så kan man sitta och njuta av en varm brasa i braskaminen. Utanför ser man hela trädgården i sin vinterskrud.


Nej, nu är det dags att ta itu med tvätt, målning, handlarlistan och en liten skvätt kaffe till.

Ha det gott!

Vi hörs!

  







Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Presentation

Länkar

Gästboken

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards