annicaj

Alla inlägg under maj 2015

Av Annica - 11 maj 2015 22:34

Idag blev det inge träning alls. Bara lite yogastretch av armar/axlar. Åkte ner till Fiskbutiken efter jobbet (24h). Rökning av sik och lax, skrubba ren disken, röra, vispa och blanda lagar till olika strömmingsinläggningar. Kom hem vid 21. En stor kopp te smakade gott. Nu söker jag mig mot kudden för att ladda batterierna inför en låååång dag imorgon.
Hörs!

Av Annica - 9 maj 2015 21:12

Efter jobbet: 5 km snitt 7:14. Pannben. Var matad och tankad innan. Skön tur.
Kom hem till dukat bord med klyftpotatis, skinkstek, bea och vitlökssmör. Mums.
Bästa kocken servar morsan ?.
Ren och iförd ylletröja och mjukisbyxor landar jag i sängen omgiven av hela hundflocken. Tror jag somnar snart ?.
Hörs!

Av Annica - 8 maj 2015 18:47

sovmorgon. Länge  , så skönt.

Hundpromenad som gick över i spring i hundens tempo - vilket också är mitt comforttempo. Blev ca 5km.

Landar på gården hemma och då började det regna.

Pysslat på lite hemma innan dusch, packning och så fara på jobbet.

Först 3x10 höftlyft på pilatesbollen(fötterna på bollen) senare bakvänd planka med marchsteg 3x15 därefter pallade upp kroppen med kuddar och sträckte ut höfter och bröstmuskler. Bara skulderbladsstyrka kvar för idag. Måste hitta något bra sätt eftersom jag inte har några redskap till hands. Kanske räcker att köra en massa "fjärillsvingar" med focus på att pressa ihop skulderbladen. 


Tillbaka till jobbet!


Hörs..

Av Annica - 7 maj 2015 14:22

Regnig promenad med alla tre hundarna på Sunsan. Hem å drack kaffe. Hämtade skottkärran och krafsade ihop en full kärra hästskit från hagen. Gödslade nya rutan och lite buskar också.
Kollade perennrabatten. 10 liljor på väg upp. Dillpioner har kommit och de andra både tidiga och de sena pionerna tittar fram. I krukorna kommer två nya pionskott upp.
Klematisen tittar fram och alpclematisen skjuter små skott. Ska nog gödsla dem också.

Har visst tappat lökar på gräsmattan också!

Oj! Och i hinken med tomatplantsrester kommer det....????? Spenat????? Vet du vad det är?

Det är roligt med trädgård...eller....ja odlingsytor ? / ogräsland. Ska nog gödsla lite i alla gamla rabatter så får jag se vad som behagar komma upp. Lite nya tulpaner under tomathinkarna iaf!!! Lite sol, vatten och gödning så kanske de blir gröna också.
Spännande.

Hörs!

Av Annica - 6 maj 2015 20:54

Idag blev en lat dag. Förutom hundpromenader och ett kort inhopp som ass medan ord pers hade apt så har jag suttit framför tvn och slumrat. Skönt att slappa. Molle kom och rullade ihop sig i mitt knä och då tvärslocknade jag.

Så dök familjen upp och var hungriga. Lagade kycklinggryta med potatis/blomkålsmos. Mums.
Efter det fick hunden en 30 min genomborstning av pälsen. "Yllestassen" är avklädd nu - nästan iaf. Jösses vad många pälsbollar det blev. Som grädde på moset blev det lite bitövningar i kudde med lillmatte och sedan ett märgben att gå lös på medan matte grävde upp ytterligare 1.5 kvm ogräsland. Mera gödsel från grannens hästhage ska hämtas, men inte i kväll. Plats för någon grönsak till.
Tälten jag gjorde häromdagen...

....använde Duffy - ungkatten- som studsmatta i kväll. Hon hoppade runt på dem så jag är rädd att jordgubbsplantorna är knäckta därunder. Buskatt!!!
Nästa gång hoppas jag ha vattenslangen innom räckhåll. Har skarvat och skaffat munstycke så jag når låååångt ;0)

Nu en stooor kopp chai te och en bra bok.
(...och ett halvt öga på kronorna...3-0!!! Jösses!......)

Hörs!

Av Annica - 5 maj 2015 23:41

Specialyoga i kväll.
Vi jobbade två och två. Provade på yogamassage också. Att ge långsam kraftfull massage med kraft från hela kroppen. Den som gav massagen jobbade i olika yogapossitioner med synkad andning. Jobbigt men roligt.
Att få var skönt. Fast trycket var kraftfullt så gjorde det inte ont eftersom den var så långsam.
Muskler drogs långsamt ut och leder knakade och brakade skönt.
En bieffekt var att jag sträckte ut min fotled mer än jag någonsin klarat själv ?.
Ett svettigt yogapass eftersom vi synkade andningen med varandra vilket krävde full focus samtidigt som rörelserna blev mycket effektivare än när man gör själv.
Fick hjälp att sträcka ut armarna som jag inte klarar själv bl.a Vi hjälpte varandra att justra "bordet" så att vi stod rätt. Lyfta överkroppen till rätt läge, dra upp axlarna så ryggen blev plan, sträcka bröstmusklerna och jobba med skulderbladen. Hittade alldeles för korta lårmuskler i samma veva också. Stretcha mera.
Lite svårt att slappna av i vilan med en person nära på yogamattan bredvid. Lite för nära min comfortzon.
Annorlunda pass.
Tack för det.
Hörs!

Av Annica - 3 maj 2015 21:25

Ännu en ledig dag!!! Så skönt.

Vattnade landen idag. Måste kompletera "vattenanläggningen" med en exra slang så den når ända fram. Nu fick jag hämta vatten i kanna sista biten och det blir inge bra när det inte finns någon stril till kannan när jag ska vattna så-rader. Fröna far ju bara omkring och raderna blir krokiga.

Har också målar sista röda på entré sidan av huset. Har nu börjat på västra gaveln. Högst upp. Den sidan är nog inte målad sedan huset byggdes. Måste nog stryka 3ggr där innan det ser rött ut.

Anna var på "bullbakar-kurs" på fm. Fick provsmaka vid lunch när de var klara. Så goda. Kommer att handla bullar till kaffet i cafét i sommar!

Bullar med MYCKET av allt!

Av Annica - 2 maj 2015 20:12

Efter kompisens 50års fest var det skönt med sovmorgon.
Hämtade Anna vid tåget och invigningsåt lunch på Max. Fortsatte till Kjelles och shoppade lite.
Hemma blev det trädgårdsdag. Grävde upp en ny odlingsruta i soligt läge. Kryddade med en kärra hästskit och två hinkar bokashi. I den gamla lotten satte jag potatis och i den nya jordgubbsplantor och månadssmultron. Gödslade också upp landet som ligger i halvskugga och sådde Plocksallad, dill, gräslök, majrova, persilja och lite buskkrasse. Spände väv över alltihop för att inte katterna ska gräva runt i landet. Hoppas på regn i natt. Annars får jag vattna imorgon.
Anna och Lasse skruvade på volvon också idag så nu har vi äntligen en normal tomgång på den. Hurraaa!!!
Känns som en mycket bra dag!

Hörs!

Ovido - Quiz & Flashcards